Gå direkt till innehåll
Gröna Lund får ny vd

Pressmeddelande -

Gröna Lund får ny vd

Magnus Widell, före detta vd på Seglarhotellet i Sandhamn, blir ny vd på Gröna Lund. Jan Roy, Gröna Lunds nuvarande vd, som parallellt även varit koncernchef för Parks and Resorts, kommer fortsättningsvis helhjärtat fokusera på koncernchefsjobbet.

Den 18 februari kommer Gröna Lunds vd Jan Roy att kliva av vd-posten, för att fortsatt kunna fokusera på tjänsten som koncernchef för Gröna Lunds moderbolag Parks and Resorts. Ny vd på Gröna Lund blir Magnus Widell, som efter en karriär inom hotell- och besöksnäringen, bland annat som vd för Seglarhotellet i Sandhamn och Hotell Tott i Åre, valts ut bland 100-tals vd-kandidater.

Vi valde Magnus för att han har stor erfarenhet av drift och det dagliga mötet med gäster. Han förstår hur viktigt det är att leverera varje gång och att överträffa våra gästers högt ställda förväntningar. Med Magnus får Gröna Lund en engagerad och fokuserad ledare som inser vikten av kvalitet i leveransen och detaljerna, säger Jan Roy, koncernchef för Parks and Resorts.

Magnus ser fler gemensamma nämnare med hotellbranschen.

Både i hotellbranschen och upplevelsebranschen handlar det om att trolla bort verkligheten. Det handlar också om service och närhet till gästen. Jag vill vara närvarande i driften och själv möta medarbetare och gäster. Det är det jag kommer ifrån, säger Magnus Widell.

Att Gröna Lund firar 130-årsjubileum och dessutom lanserar världens högsta StarFlyer, Eclipse, är inget som skrämmer honom.

Gröna Lund med sin långa historia har en enorm betydelse för Stockholm, och det är ett stort ansvar att axla. Men jag ser fram emot en lika spännande framtid.

Fakta om Magnus Widell
Namn: Magnus Widell.
Ålder: 39 år.
Familj: Fru, hund och väntar sitt första barn i samband med Grönans premiär.
Favoritattraktion: Jetline och Fritt Fall.
Intressen: Skidåkning, båtliv, resor, mat och dryck.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har
koncernen en egen serviceakademi där ca 2 200 säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2012 omsatte Parks and Resorts ca 920 miljoner SEK.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Parks and Resorts 0708580050