Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Parks and Resorts pausar alla inköp från Mondelez

Mondelez affärsverksamhet i Ryssland är en fråga som både berör och upprör många, en fråga som vi på Parks and Resorts diskuterat intensivt. Trots att vi endast har svenska produkter från Marabou och Mondelez Sverige i våra parker kan vi inte bortse från att deras moderbolag Mondelez fortfarande bedriver affärsverksamhet i Ryssland och har svartlistats av Ukraina. Därför har Parks and Resorts idag fattat beslut om att pausa alla inköp från Mondelez.

Frågan om Mondelez affärsverksamhet i Ryssland är komplex och vi tar den på stort allvar. Av hållbarhetsskäl vill vi verka för att stötta svensk produktion och minimera transportsträckor. Våra produkter från Marabou/Mondelez Sverige tillverkas endast i Sverige och exporteras inte till Ryssland, men vi kan inte komma ifrån att deras moderbolag Mondelez fortfarande bedriver affärsverksamhet i Ryssland och har svartlistats av Ukraina. Därför har Parks and Resorts fattat beslutet att pausa alla inköp från Mondelez.

Befintliga produkter från Mondelez som vi idag har i lager kommer av hållbarhetsskäl att användas, men fasas sedan ut och vi förbereder för att ersätta dessa med andra produkter i samtliga parker.

Parks and Resorts och dess parker Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik, stödjer Ukraina och fördömer Rysslands invasion. Vi för kontinuerligt en dialog med våra leverantörer och samarbetspartners för att försäkra oss om att vi inte har några produkter i våra parker som tillverkas i Ryssland eller som köps in från Ryssland.För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank https://mediabank.parksandresorts.com/

Ämnen


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där alla säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2019 omsatte Parks and Resorts 1,6 mdr SEK.

Kontakter

Pressansvarig

Presskontakt 010-708 91 04