Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ryslig succé för nöjesparkernas Halloween

Söndagen den 7 november avslutades Halloweenfirandet för Gröna Lund, Kolmården och Furuvik. Moderbolaget Parks and Resorts kan nu konstatera att årets skräcksäsong blev en ryslig succé, där alla parker slog besöksrekord.

Den relativt nya traditionen med Halloweenfirande i nöjesparkerna har blivit en enormt uppskattad och efterfrågad aktivitet för så väl barnfamiljer som skräckälskare. Även om parkerna endast har öppet under ett begränsat antal dagar, med högst tryck under själva höstlovsveckan, kan man konstatera att Halloween nu växt till att bli ett av de viktigaste eventen under hela året och skapat en helt ny säsong för nöjesparkerna. De redan högt ställda förväntningarna på antalet gäster överträffades och samtliga öppna parker slog sina tidigare besöksrekord för Halloween.

– Halloween är en succé tack vare det personliga engagemanget hos våra medarbetare. Vi har två jobbiga år bakom oss som satt djupa spår i både ekonomi och organisation. Att satsningarna varit populära visar att vi har satsat rätt och hjälper oss till en snabbare återhämtning, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Även koncernens två hotell Vildmarkshotellet (Kolmården) och Furuvik Havshotell var fullbokade under Halloween.

BESÖKSSIFFROR FÖR HALLOWEEN PER PARK

Gröna Lund
Besökssiffror Halloween 2021: 140 242 besökare.
Besökssiffror Halloween 2020: Parken fick inte öppna pga pandemin.
Besökssiffror Halloween 2019: 136 181 besökare.

Kolmården

Besökssiffror Halloween och Horror Nights 2021: 81 820 besökare.
Besökssiffror Halloween 2020: 63 303 besökare
Besökssiffror Halloween 2019: 49 333 besökare

Furuvik

Besökssiffror Halloween och Horror Nights 2021: 28 054 besökare.
Besökssiffror Halloween 2020: Parken hade inget Halloweenfirande pga pandemin.
Besökssiffror Halloween 2019: 16 615 besökare.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank https://mediabank.parksandresorts.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där alla säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2019 omsatte Parks and Resorts 1,4 mdr SEK.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Parks and Resorts 0708580050