Gå direkt till innehåll
Janne Nilsson lämnar över vd-skapet på Skara Sommarland till Christine Karmfalk, som blir vd på både Kolmården och Skara Sommarland
Janne Nilsson lämnar över vd-skapet på Skara Sommarland till Christine Karmfalk, som blir vd på både Kolmården och Skara Sommarland

Pressmeddelande -

Skara Sommarland och Kolmården samordnas under vd Christine Karmfalk

Efter 5 år på Skara Sommarland har vd Janne Nilsson beslutat sig för att gå vidare mot nya utmaningar. Inom ägarkoncernen Parks and Resorts finns unik kompetens och erfarenhet av att bedriva nöjesparker. I samband med att Janne Nilsson lämnar sitt uppdrag kommer Skara Sommarland och Kolmården samordnas under vd Christine Karmfalk, nuvarande vd på Kolmården.

Janne Nilsson har efter drygt fem år sagt upp sig som vd på Skara Sommarland och slutar senast den 31 augusti 2022. Under Jannes ledning har Skara Sommarland utvecklats på många fronter. Bland annat har han flyttat fram hållbarhetsarbetet med fokus på minskat matsvinn, byggt nya attraktioner samt utvecklat relationerna med kommunerna och turistnäringen i regionen.

– Jag har jobbat i många branscher och har en längre tid varit klar över att jag vill ha fler jobb innan pensionen. När nu Skara Sommarlands organisation ska återuppbyggas efter pandemin är det bättre att en långsiktig ledare tar vid. Jag finns kvar så länge det behövs för att bidra till en trygg och ordnad överlämning, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Istället för att rekrytera en extern vd har ägarkoncernen Parks and Resorts beslutat att samordna Skara Sommarland och Kolmården under ledning av en och samma vd, Christine Karmfalk, nuvarande vd på Kolmården.

– När Janne så småningom slutar är det en mycket omtyckt vd som lämnar oss och vi önskar honom lycka till med framtida projekt. Genom att samordna ledarskapet med Kolmården ser vi till att Skara Sommarland snabbt får ökade resurser, tryggt ledarskap och en långsiktigt stabil kulturutveckling. Christine Karmfalk är en omtyckt ledare som har tidigare erfarenhet av att leda flera geografiskt skilda men likartade verksamheter inom en koncern. Jag är övertygad om att detta kommer leda till många positiva synergier för alla, säger Christer Fogelmarck, koncernchef på Parks and Resorts.

Janne Nilsson är tills vidare kvar som vd på Skara Sommarland med fokus på pågående projekt i parken och kommer att lämna över uppdraget till Christine Karmfalk successivt under början av nästa år. Parallellt kommer Christine Karmfalk att fokusera på att tillsammans med medarbetare från Skara Sommarland och Kolmården ta fram en samordningsplan som ska genomföras under nästa år.

– När Janne lämnar över stafettpinnen till mig har han tagit parken genom det stålbad som pandemin inneburit, med stängd park och smärtsamma nedskärningar. Ur askan har Skara Sommarland trots begränsade resurser kommit ut på andra sidan med fint resultat 2021. Jannes arbete har varit oerhört viktigt och nu fokuserar vi på en riktigt bra överlämning så att medarbetarna kan känna sig trygga innan han går vidare mot nya utmaningar, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården och tillträdande vd på Skara Sommarland.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank https://mediabank.parksandresorts.com

Ämnen

Kategorier


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där alla säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2019 omsatte Parks and Resorts 1,4 mdr SEK.

Kontakter

Pressansvarig

Presskontakt 010-708 91 04