Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Parks and Resorts sammanställer första halvåret 2012

Parks and Resorts sammanställer första halvåret 2012

I samband med juli månads intåg går upplevelsekoncernen Parks and Resorts sin högsäsong till mötes. Försäsongen bjöd på ostadigt väder och mycket nederbörd vilket hade en negativ inverkan på besökssiffrorna i juni. Den regniga försommaren har emellertid haft en relativt liten effekt på besökssiffran totalt sett.

Parks and Resorts Årsredovisning 2011

Parks and Resorts Årsredovisning 2011

Veckan innan Parks and Resorts största parker, Gröna Lund och Kolmården, slår upp portarna till en ny säsong fastställs upplevelsekoncernens resultat för 2011. Parks and Resorts årsredovisning slår fast att koncernen erfor en fortsatt positiv utveckling under fjolåret. Nettoomsättningen uppgick till 946 mkr, vilket är en ökning med drygt tio procent jämfört med föregående år.

Ny studie om framtidens upplevelser

Upplevelseindustrin är en ung och snabbt växande framtidsindustri som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vad som egentligen driver människors upplevelsebehov och vad som skapar ekonomiskt mervärde får allt mer uppmärksamhet. Men vad är det egentligen som gör att en upplevelse blir minnesvärd för livet? Parks and Resorts engagerade Kairos Future för att gå på djupet med frågan.

Parks and Resorts Årsredovisning 2010

Parks and Resorts Årsredovisning 2010

Många av upplevelsebranschens aktörer har under det gångna året sett en minskning av antalet besökare. Flera parker inom upplevelsekoncernen Parks and Resorts visade emellertid på en fortsatt positiv utveckling. Koncernens årsredovisning slår nu fast att nettoomsättningen ökade till 855 mkr under 2010, vilket är en ökning med drygt 67 mkr jämfört med föregående år.

Parks and Resorts köper Furuviksparken

Parks and Resorts köper Furuviksparken

Nordens ledande nöjesparkskoncern, Parks and Resorts, kan idag meddela att man förvärvar Furuviksparken i Gävle. Parken med dess unika miljö, historia och framstående position inom djurvård, kommer att stärka koncernens framgångsstrategi att leverera en helhetsupplevelse i världsklass.