Gå direkt till innehåll
Nöjesparker söker nu 3 400 medarbetare inför sommaren

Pressmeddelande -

Nöjesparker söker nu 3 400 medarbetare inför sommaren

Nu har Parks and Resorts inlett den årliga rekryteringen av nya medarbetare inför sommarens säsong på Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Drygt 3 400 personer behöver anställas och det finns ett särskilt stort behov av nya medarbetare till restauranger och matkiosker. Tjänsterna går att söka redan nu på www.magisksommar.se

Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. 3 400 medarbetare behöver totalt anställas i parkerna, där man bland annat söker karusellförare, tekniker, sockervaddssnurrare, djurvårdare, badvärdar, kockar, serveringspersonal, djurvisningsvärdar, lokalvårdare, teatervärdar, ekonomer, spelvärdar, receptionister och spöken.

– Just nu pågår förberedelserna för fullt med att göra våra parker redo inför premiärerna och det är därför med stor glädje som vi nu också inleder rekryteringen av 3 400 nya medarbetare! Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och tekniker. Som vanligt fokuserar vi på en bred mångfald bland våra medarbetare och man behöver oftast inte ha vare sig utbildning eller erfarenhet tidigare, då vi utbildar all vår personal i både service, värdskap och funktion i vår egen Parks and Resorts Academy, säger Ida Troive, HR-chef på Parks and Resorts.

Alla tjänster finns nu att söka på www.magisksommar.se

Rekrytering och utbildning kommer att genomföras enligt rådande restriktioner och rekommendationer. Alla parker är förberedda på att öppna på ett omsorgsfullt sätt enligt rådande föreskrifter och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank https://mediabank.parksandresorts.com/

FAKTA OM PARKS AND RESORTS REKRYTERING 2022

Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur eller annat. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare.

GRÖNA LUND
Antal medarbetare som ska anställas: 1 500.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, bland annat kockar, serveringspersonal, bartenders, souschefer och hovmästare.

KOLMÅRDEN
Antal medarbetare som ska anställas
: 850.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, visningsvärdar till djurverksamheten, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.

SKARA SOMMARLAND
Antal medarbetare som ska anställas
: 500
I år har vi ett särskilt behov av attraktionsvärdar som kör och hanterar våra olika karuseller, berg- och dalbanor och vattenattraktioner.

FURUVIK
Antal medarbetare som ska anställas: 550
I år har vi ett särskilt behov av kockar samt attraktionstekniker.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där alla säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2019 omsatte Parks and Resorts 1,4 mdr SEK.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Parks and Resorts 0708580050