Gå direkt till innehåll
Nu ska 3 500 medarbetare anställas i nöjesparkerna

Pressmeddelande -

Nu ska 3 500 medarbetare anställas i nöjesparkerna

Även om karuseller, vattenrutschbanor och björnar befinner sig i vintervila, råder det högt tryck bakom kulisserna på Kolmården, Gröna Lund, Furuvik och Skara Sommarland. Den årliga rekryteringen är nämligen redan i full gång där ca 3 500 nya medarbetare ska anställas inför sommarens säsong.

Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. Ca 3 500 medarbetare behöver anställas till parkerna, där allitfrån sockervaddssnurrare och attraktionsvärdar till badvärdar och spöken efterfrågas. I år finns även ett extra stort behov av medarbetare till parkernas alla restauranger och matkiosker.

– För andra människor känns förmodligen sommaren väldigt långt bort, men för oss på Parks and Resorts är det nästan det enda vi tänker på just nu. Vi har ungefär 10 veckor på oss att hitta och utbilda alla våra 3 500 nya medarbetare inför parkernas premiärer. Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och badvärdar, där vi sätter större vikt vid vem du är som person snarare än vad som står på ditt CV, säger Alexandra Olsson, Utbildningschef på nöjesparkskoncernens egen akademi, Parks and Resorts Academy.

De flesta tjänster behöver man ha fyllt 18 år för att söka, men det finns ingen övre åldersgräns och 2023 var vår äldsta medarbetare hela 80 år ung. Alla tjänster finns nu att söka på www.magisksommar.se

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank https://mediabank.parksandresorts.com/

OM PARKS AND RESORTS REKRYTERING
Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur mm. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare.

GRÖNA LUND
Antal medarbetare som ska anställas: 1 500.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood samt medarbetare till parkmiljö.

KOLMÅRDEN
Antal medarbetare som ska anställas: 850.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.

FURUVIK
Antal medarbetare som ska anställas: 650.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom hotell och restaurang, parkfood, attraktionsvärdar och badvärdar.

SKARA SOMMARLAND
Antal medarbetare som ska anställas: 500.
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, attraktionsvärdar samt badvärdar.

Ämnen

Kategorier


Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad. Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där alla säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. Parks and Resorts omsätter drygt 1,4 mdr SEK per år.

Kontakter

Pressansvarig

Presskontakt 010-708 91 04