Gå direkt till innehåll

Ämnen: Konsert

Camilla Läckberg med Maja Gräddnos och Pelle Svanslös

Camilla Läckberg köper rättigheterna till Pelle Svanslös

Camilla Läckberg ska skriva nya berättelser om Pelle Svanslös och ta fram nya karaktärer. Satsningen handlar inte bara om skrivande, hon kommer även att vara med och utveckla hela konceptet. – Det känns fantastiskt roligt att få vara med och förvalta Pelle Svanslös och ta med honom in i framtiden. Jag vill att barn över hela världen ska få ta del av hans äventyr, säger Camilla Läckberg.

Nöjesparker kräver svar från regeringen om öppning

Nöjesparker kräver svar från regeringen om öppning

Liseberg, Gröna Lund och Skara Sommarland tvingas hålla stängt, trots att man visat att man kan följa Folkhälsomyndighetens alla regler och riktlinjer. Anledningen? En trubbig tillämpning av ordningslagen, som varken myndigheter eller beslutsfattare vill ta ansvar för. Nu kräver nöjesparkerna besked från regeringen i en gemensam debattartikel.

Sandra Wilke tillträder som ny vd på Furuvik den 1 juni

Sandra Wilke blir ny vd på Furuvik

Det är med stor glädje vi kan presentera Sandra Wilke som ny vd för Furuvik. I Sandra får parken en långsiktig ledare med stor erfarenhet av både nöjesparks- och djurverksamhet. Hon tillträder den 1 juni 2020.

Nöjesparker skjuter på premiärdatum pga Corona

Mot bakgrund av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer, skjuter nu två av Sveriges största besöksmål, Kolmården och Gröna Lund, på sina premiärdatum. Nya premiärdatum meddelas när regeringen kan häva förbudet.

Gröna Lund slår besöksrekord för juni månad

Juni blev en rekordmånad för Gröna Lund när det kommer till antalet besökare på tivolit. Mellan 1-30 juni har hela 382 404 gäster passerat in genom grindarna, vilket är den högsta besökssiffran för juni månad i tivolits 136-åriga historia. Det tidigare rekordet på 363 427 besökare i juni var från 2017, men är nu alltså slaget med 18 977 besökare.

Christer Fogelmarck, vd för Parks and Resorts

Nytt rekordår för Parks and Resorts nöjesparker

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts, som äger och driver Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland, Furuvik och Aquaria, hade återigen ett rekordår när man 2017 slog både besöksrekord och omsättningsrekord, med totalt 3,2 miljoner gäster och en omsättning på över 1,3 miljarder kronor.

Nu söker Parks and Resorts 3 000 medarbetare

Nu söker Parks and Resorts 3 000 medarbetare

Nu sätter den årliga rekryteringen till Parks and Resorts igång. Rekordmånga tjänster ska tillsättas till sommarsäsongen, då man i år söker ca 3 000 nya medarbetare till Gröna Lund, Skara Sommarland, Furuvik och Kolmården. Alltifrån sockarvaddssnurrare och djurvårdare till attraktionsförare och restaurangpersonal ska anställas, där mångfald och engagemang premieras före ett gediget CV.

Ilustration: Tillsammans/ÅWL arkitekter

Gröna Lunds utbyggnadsplaner skickas ut på samråd

Tisdagen den 14 november skickas förslaget på Gröna Lunds utbyggnadsplaner ut på samråd och allmänheten får för första gången chansen att se vad Stockholms Stad och Gröna Lund har för visioner för den idag befintliga parkeringsplatsen. Tanken är att skapa ett helt nytt tivoliområde och nya attraktiva offentliga miljöer runt det nya området, med kaféer, restauranger, ett nytt torg och en ny brygga.

Gröna Lund

Nytt besöksrekord för nöjesparkskoncern

Nöjesparkskoncernen Parks and Resorts kan för tredje året i rad visa på historiska besökssiffror, där rekorden från både 2015 och 2016 återigen har slagits. Efter en fin sommarsäsong kunde man till slut räkna in 2 910 304 besökare till och med 1 oktober och därmed slås det tidigare besöksrekordet på 2 857 665 gäster från 2016.

Parks and Resorts söker 2 600 säsongsmedarbetare

I februari inleds vad som är ett av nöjesparkskoncernen Parks and Resorts allra viktigaste och största arbete – att hitta rekordmånga medarbetare till parkernas premiärer och sommarsäsongen 2017. Drygt 2 600 medarbetare sökes, vilket är den högsta siffran i koncernens historia, och fokus ligger fortsatt på mångfald och service.

Bästa säsongen någonsin för nöjesparkskoncernen Parks and Resorts

Bästa säsongen någonsin för nöjesparkskoncernen Parks and Resorts

I söndags stängde de kvarvarande av Parks and Resorts nöjesparker, Gröna Lund och Kolmården, för sommarsäsongen. Drygt 2,8 miljoner gäster har besökt koncernens parker till och med september 2015, vilket är den högsta besökssiffran hittills. Det står redan klart att 2015 kommer att gå till historien som det bästa året någonsin för upplevelsekoncernen.

Rekordsäsong i Furuvik 2015

Rekordsäsong i Furuvik 2015

Sommaren är kort men rekordartad. Under lördagen satte en av landets mest folkkära artister, Tomas Ledin, punkt för Furuviks konsertprogram 2015. Konserten resulterade i säsongens tredje besöksrekord och ett fullgott avslut på en makalös säsong med ett besökstal långt över förväntan. Furuvik har sedan premiären den 23 maj välkomnat 263 431 gäster, vilket är den högsta besökssiffran på över 30 år.

Fjärde bästa säsongen någonsin för Gröna Lund

Fjärde bästa säsongen någonsin för Gröna Lund

Den 26 september stängde Gröna Lund sina portar för säsongen, en säsong som besökts av fler än 1,3 miljoner gäster och som därmed går till historien som den fjärde bästa sommaren i tivolits 131-åriga historia.

New group chief executive for Swedish theme parks

New group chief executive for Swedish theme parks

Christer Fogelmarck, 41 years old, has been appointed new group chief executive for Parks and Resorts Scandinavia, the group that owns the Swedish amusement parks Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik and Skara Sommarland. Fogelmarck is currently the group's marketing director, and assumes his new position on January 1st, 2014. He succeeds Jan Roy, 65 years, who is retiring.

Parks and Resorts Sommarmagasin

Parks and Resorts Sommarmagasin

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts har tagit fram ett nytt 60-sidigt sommarmagasin där koncernens alla parker presenteras. Det är första gången Parks and Resorts presenterar alla samlade upplevelser i ett kundmagasin. Med Augmented Reality får magasinet ytterligare en dimension, när stillbilder blir till film.